2015. május 6., szerda
Sok vendégünk kíváncsi, hogy ki dolgozik most a konyhánkon, kinek köszönhetjük a finomabbnál finomabb és látványra is igen kellemes fogásokat:

Kollát Marcell a konyhafőnök és a szintén nagyon fiatal helyi szakemberek Mosóczki László és Szakonyi Tímea segítik a munkáját. 


Mindhárman helyben születtek és élnek, egyidősek, osztálytársak voltak a szakiskolában.
Marcell 2014.január óta dolgozik a Káli Art Inn-ben és bár fiatalon,de nagy szakmai alázattal és elhivatottsággal érkezett hozzánk. Egy évig dolgoztunk közösen-  Erzsikénkkel,aki 40 év tapasztalattal a háta mögött a Káli Art korábbi konyhafőnöke volt és velem aki a Káli Art Inn háziasszonya vagyok –  ez idő alatt megtanítottuk arra,amit mi tudunk. 
Sikerült átadnunk azt az elkötelezettséget a munkánk iránt, ahogy azt korábban vendégeink megszokták.
Az ő munkájukat a vendégeinkhez  a remek pincéreink juttatják el:


Magáévá tette Marcell a mi filozófiánkat, miszerint, az ember belefőzi szívét-lelkét az ételbe, ezért mindig jó kedvvel és szívvel, örömmel főzünk. Felismerte, mekkora érték, hogy a kertünkben megteremnek a konyhára szükséges fűszerek, hogy micsoda szerencse, hogy a környéken be tudjuk szerezni a szükséges alapanyagok legjavát. Csaba,a Káli Art Inn házigazdája megtanította,hol lehet a legjobb alapanyagokat beszerezni, bemutatta a helyi termelőknek, borászoknak. 

A tavalyi év lezárása képen Marcell a budapesti Terminál étteremben,az Aranyszarvas étteremben és Pannonhalmán a Viator étteremben gyarapította a tudását. 2015 január és február hónapban egy világbajnok séfet KLaus Deutchmannt, hívtunk meg a Káli Art Inn konyhájára, kifejezetten avval a céllal, hogy Marcellt tudását tovább gazdagítsa . Ő nagyon nagy odaadással foglalkozott vele és tőle sok szakmai fogást sajátított el, azóta is napi kapcsolatban vannak és ha kell Marcell besegít az ő konyháján. 


2015-február óta Marcell a Káli Art Inn konyhafőnöke és két társával együtt nagy lelkesedéssel és alázattal alkotnak. Csodálatos ételek kerülnek ki a kezük alól.


A szálloda étterme reggelit és vacsorát kínál a vendégeknek. Minden estére gondosan megtervezett négyfogásos vacsora menü készül,a lehetőség szerint a  környéken beszerezhető alapanyagokból. Séfjeink kizárólag annyi adag ételt készítenek, ahány vendégre számítunk. Ez a biztosítéka annak,hogy mindig friss étel kerül vendégeink asztalára. Ezért nagyon fontos minden esetben az előzetes asztalfoglalás

Az ítéletidő érdeklődés hiányában elmaradt

Amikor a hét elején arról beszéltek, hogy Magyarország területén “ akár 50 cm lehetséges hó” várható, meg arról, hogy “ akár - 15 fok is...