2015. november 12., csütörtök

Káliba  nap, avagy honnan kerül a liba a tányérba?

 
Ma Marcellel elmentünk beszerezni a liba torhoz a fazékba valókat. 
Eltöprengtem azon, hogy vajon hány szakácsnak van a világon akkora szerencséje, hogy a saját szomszédjában nő fel az az állat, amiből azután lehetősége van elkészíteni a jobbnál-jobb étkeket? 
 


Vajon hányan főznek olyan tojással, amit a saját tyúkjaik alól vesznek ki naponta frissen? Micsoda szerencse nekünk és Marcellnek, hogy a fűszerkert egész évben ellátja illatos fűszerekkel és ha erős paprika (valóban méregerős) kíván a vendég, csak a kertig kell menni és leszakítani.

 
Irigylésre méltó, hogy Marcell, aki nemrég lépett át a 20-as éveibe ilyen környezetben élhet és alkothat! Nem csoda , hogy napról napra izgalmas fogások kerülnek a keze közül a tányérba, hisz az otthonról hozott jó ízlés, a környék kiváló terményei, az odaadó kollégák és a kitartó szorgalom mind olyan összetevő, ami Marcell rendelkezésére áll!


 
Szeretjük a főztjét és őt magát,  mert a kemény munka mellett mindig megtalálja a módot  arra, hogy jókedvet teremtsen a konyhán és ez a vidámság és szeretet belefő  az ételekbe. 
A fotókat Marcellel és a libákkal a Gyulakeszi farmon készítettem, ahol nem csak liba, kacsa és lovak élnek boldog összhangban, hanem pár tehénke is, akinek a tejéből Zsuzsa minden nap friss sajtot készít. Aki nálunk reggelizik megkóstolhatja a különféle ízletes sajtokat. Aki Gyulakeszi felé jár,  és sajtot vagy joghurtot venne, térjen be a falu elején bátran  Gyula Vezér lovasbirodalmába és keresse Zsuzsát!
http://www.sajtesjoghurt.hu/


Az ítéletidő érdeklődés hiányában elmaradt

Amikor a hét elején arról beszéltek, hogy Magyarország területén “ akár 50 cm lehetséges hó” várható, meg arról, hogy “ akár - 15 fok is...