2016. március 17., csütörtök

Őszinte vendéglátás:

Őszinte vendéglátás: Számunkra ez azt jelenti, hogy csak olyan ételeket teszünk vendégeink asztalára, amit magunk is szívesen fogyasztunk. 

 
fürjtojás szeretettel csomagolva


Egy ilyen finomság a fürjtojás is.


Néhány hete fedeztük fel,  Keszthelyen egy vállalkozást, akiknek 2000 fürjük, naponta tojja a friss tojásokat.

Hogy mi az előnye a fürjtojásnak a tyúktojással szemben?

 

Sok minden pl.:
Alacsony koleszterin tartalma miatt szív és érrendszeri betegek is nyugodtan fogyaszthatják
- Emésztőszervi és gyomorproblémák kiváló ellenszere
- Megelőzi a vérszegénységet
- Jótékony hatása van a pajzsmirigy működésére
- Enyhíti az asztma és szénanátha tüneteit
- Javítja az inzulinszintet
- Potencia növelő hatása van és fokozza az agy működését is..

és ráadásul nagyon szép is :)

Kicsiny méretéhez képest, kiemelkedően magas a beltartalma.
Nagyon érdekes, hogy ez a kis madár nem érzékeny a betegségekre, nincs szükség arra, hogy antibiotikummal kezeljék és immunis a szalmonellára is, ezért a tojása nyersen is bátran használható például majonéz készítéséhez is. Ahogy megtudtuk, egyetlen, amire érzékenyek a fürjek, az a huzat. Ezért a Polgár Farmon a széltől is óvják a madarakat, és a tojásokat így csomagolják szeretettel számunkra:





A Káli reggelik...

Azt szokták mondani, hogy a nap talán egyik legfontosabb étkezése a reggeli. Mi is így gondoljuk. Azért, hogy a "talánt" k...