2017. április 18., kedd

A történet folytatódik, avagy hogy készül a Káli Art borlapja

Ismét felkerestük néhány kedvenc pincészetünket, hogy gazdagítsuk az új borlapunk kínálatát

 


Első utunk a falunkbeli Pálffy család pincészetéhez vitt. Itt ismét megbizonyosodtunk arról, hogy a Pálffy család minden tagja teljes lelkesedéssel vesz részt a pince életében. Gyula és felesége Bea kezdték a szőlőt megművelni, fiaik ahogy nőttek beleértek ebbe a szép, de nem emberkímélő szakmába. Mára nagyjából 60 hektáron gazdálkodnak, minimális külső segítséget igénybe véve. A szőlőt organikusan termelik és a borok készítését sem bonyolítják vegyi anyagok hozzáadásával. Ezért van, hogy annyira kellemesen itatják magukat a boraik és másnap is csak kellemes emlékeink maradnak utánuk. 
Szívünk szerint az összes megkóstolt tételt elhoztuk volna a borlapra, de úgy határoztunk, hogy egy- két tételt mutatunk csak be minden termelőtől
. Gyuláék pincéje gyalogszerrel megközelíthető a Káli art -ból, ezért vendégeinknek javasoljuk, ismerjék meg a Pálffy család vendégszeretetét, kóstolják meg boraikat a kertjükben üldögélve!

 

 Választásunk a 2015-os Tramini, a 2016-os Törökugrató rosé
és a 2015-ös Riválisok. Természetesen, ahogy már több, mint 10 éve, a Káli Art Inn ház borát is a Pálffy család készíti számunkra!

 

folyt.köv.........

Az ítéletidő érdeklődés hiányában elmaradt

Amikor a hét elején arról beszéltek, hogy Magyarország területén “ akár 50 cm lehetséges hó” várható, meg arról, hogy “ akár - 15 fok is...